Annons

Annons

Omelett med rostade grönsaker

Omelett med massor av godsaker! Lax, fetaost och rostade grönsaker passar perfekt i en omelett. På bara 15 minuter har du en mättande middag! 

Annons
Omelett med rostade grönsaker

Omelett med rostade grönsaker – på bara 15 minuter!

2 portioner
5 ägg
1⁄2 dl vatten
1⁄2 tsk salt
svartpeppar
1 msk olivolja
2 dl rostade grönsaker
4 skivor skinka, salami eller rökt lax
1 dl riven ost eller smulad fetaost
3 skivade champinjoner
ev färsk basilika eller persilja

Till servering:
grönsallad

 

Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel. Hetta upp olja i en panna och häll i äggblandningen. Lägg i grönsaker och skinka och sprid ut allt jämnt i pannan. Stek på medelvärme tills omeletten nästan har stelnat. Strö över ost och champinjoner, garnera ev med någon färsk ört. Stek lite till och stjälp upp på tallriken. Servera med en grönsallad.

 

Tips! Att till slut få sjunka ner i en smarrig omelett är som en dröm för en rynkig aubergine jämfört med att hamna i soporna! Skär grönsakerna i mindre bitar och stek dem några minuter innan äggblandningen slås på.

 

Receptet kommer från Sara Begners kokbok Mera Veckans favoriter (Norstedts).

Middag på bara 30 minuter

 

Läs mer:

Nyttig och supergod mat för hela veckan

Bästa vardagsmaten enligt svenska folket

Vardagsvego – 10 enkla recept 

 

Recept: Sara Begner

Foto: Coop

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…