Annons

Annons

Oemotståndliga tryffelbiskvier

Tryffelbiskvier garnerade med mörk choklad som riktigt smälter i munnen. Servera dem gärna riktigt kalla.

Dela
(0)

Tryffelbiskvier

ca 35 st

400 g mandelmassa
11/2 äggvita

Fyllning
11/2 dl vispgrädde
300 g ljus choklad
1 tsk honung
50 g smör, mjukt

Garnering
ca 200 g mörk choklad
strössel

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Mandelsmet: Riv mandelmassan och rör den smidig med äggvitan. Tillsätt lite äggvita i taget, smeten får inte bli för lös. Spritsa ut rundlar på plåtar med bakpapper. Platta ev till dem något.

Annons

2. Grädda i mitten av ugnen, 12–15 min. Låt svalna.

3. Fyllning: Koka upp grädden och ta från värmen. Hacka chokladen och tillsätt den. Låt smälta under omrörning. Klicka i honung och smör och rör slätt. Låt stelna till bredbar konsistens.

4. Bred krämen toppigt på undersidan av kakorna. Låt stelna i kylen.

5. Hacka och smält chokladen. Doppa biskvierna i choklad och garnera med strössel. Låt stelna.

Tips! Grädda gärna en provkaka först så att du ser att smeten har rätt konsistens.

 

Läs mer

Glutenfria biskvier med hallonkräm

Ljuvliga citronbiskvier

Påskbakelse med frukt och choklad

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…