Annons

Annons

Nyttig kycklinggratäng

En nyttig och krämig gratäng med kyckling och potatismos. Servera med en krispig grönsallad.

Dela
(2)

kyckling

250 g kyckling
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
½ msk smör
1 dl lätt crème fraiche
½ dl vatten
½ tsk timjan
½ hönsbuljongtärning
300 g potatis
¾ dl mjölk
1 msk smör
60 g småtomater
grönsallad

Ugn 250°, grillvärme

Annons

Gör så här
1. Strimla kycklingen. Riv vitlöken fint, skala och hacka löken. Bryn allt i smör, salta och peppra.
2. Tillsätt lätt crème fraiche, vatten, timjan och hönsbuljongtärning. Låt puttra ca 10 min, späd ev med lite vatten.
3. Skala och koka potatisen. Stöt till ett mos med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
4. Spritsa eller klicka ut moset utefter kanterna i en ugnsform och lägg kycklingen i mitten. Garnera med småtomater och gratinera under grillelementet i ugnen till fin färg, 5–10 min. Servera med grönsallad.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(2)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…