Annons

Annons

Nyttig gryta med röd curry

Vegetarisk gryta som går enkelt och snabbt att laga. Chili och curry ger den nyttiga grytan lite hetta!

Dela
(0)

Smala veckan HV29 Vego

250 g broccoli
200 g blomkål
1 röd paprika
3 salladslökar
½ röd chili
1 citrongräs
1 burk lätt kokosmjölk
1–1½ msk röd currypasta
1 msk japansk soja
1 tsk farinsocker

Till servering
100 g äggnudlar (okokt vikt)
koriander

Annons

 

Gör så här
1. Ansa och skär broccoli och blomkål i buketter. Skala och skiva broccolistjälken. Kärna ur och skär paprikan i bitar och skiva salladslökarna. Koka broccoli och blomkål i lättsaltat vatten 3–5 min. Låt rinna av.

2. Kärna ur och skiva chilin. Skiva citrongräset. Koka upp kokosmjölk med chili, citrongräs, currypasta, soja och farinsocker i en kastrull.

3. Vänd ner den kokta broccolin och blomkålen tillsammans med salladslöken och paprikan i kokossåsen. Låt bli varmt.

4. Koka nudlarna enl anv på förp. Servera med grytan och toppa med koriander.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…