Annons

Annons

Nyårstårta med skinka & frukt

Dela
(3)

Lyxig smörgåstårta med skinka

Generös, smakrik fyllning och överdådig garnering – succén är given!

10–12 port
10 halvmånar (3 förp) Jubileumskaka (Polarbröd)

Fyllning 1
200 g rökt skinka i skivor
150 g färskost, ev smaksatt
21/2 dl crème fraiche
2 msk senap med honung
1 dl hackad persilja
1 krm salt

Annons

Fyllning 2
200 g leverpastej bredbar
1/2 dl vispgrädde
1 litet äpple, finhackat
60 g soltorkade tomater i olja, finhackade
150 g färskost, ev smaksatt
21/2 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad ost

Topping
4 dl vispgrädde
300 g färskost, ev smaksatt
2 msk riven färsk pepparrot

Garnering
200 g rökt skinka i skivor
100 g lufttorkad skinka i skivor
4 färska fikon i klyftor
1 stjärnfrukt i skivor
1 passionsfrukt, delad
1 liten melon i skivor
basilikablad och småsallad till sidorna

Gör så här
1. Lägg ihop 2 bröd till en rund botten på ett tårtfat.
2. Fyllning 1: Hacka skinkan i småbitar. Blanda med de övriga ingredienserna till en smidig kräm.
3. Fyllning 2: Blanda leverpastej och grädde. Blanda med de övriga ingredienserna till en smidig kräm.
4. Bred hälften av fyllning 1 på de utlagda bröden. Lägg på ett nytt lager bröd. Bred på hälften av fyllning 2. Fortsätt av varva fyllningarna med brödlager, avsluta med ett lager bröd.
5. Topping: Vispa grädden hårt. Blanda den med färskost och pepparrot. Bred krämen ovanpå tårtan och på sidorna.
6. Garnera ovansidan av tårtan som på bilden. Tryck försiktigt fast basilika- och salladsblad på sidorna.

Vill du ha fler recept på smörgåstårtor? 

Vår bästa smörgåstårta

Lyxig laxtårta 

Överraska med varm smörgåstårta 

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(3)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…