Annons

Annons

Nutellaknyten med mandelmassa

Vetebullar med både nutella och mandelmassa i fyllningen. Riktiga godisbullar som garanterat har strykande åtgång!

Dela
(100)

Nutellaknyten med mandelmassa

Mumsiga nutellaknyten.

36 st
10½–11½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¾ dl strösocker
½ tsk salt
175 g smör, mjukt
¾ pkt jäst (ca 37 g)
3 dl mjölk (kall)
1 ägg

Fyllning
100 g smör, mjukt
1 msk strösocker
200 g mandelmassa, riven
150 g nutella

Annons

Till pensling
ägg

Garnering
florsocker

Ugn 225–250°

Gör så här

1. Blanda 10½ dl vetemjöl med bakpulver, socker och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen.

2. Lös jästen i mjölken. Rör i ägget. Blanda med mjölblandningen. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa under duk i minst 1 timme.

3. Fyllning: Rör samman fyllningen. Kavla ut degen till ca 43×43 cm. Skär eller sporra så att det blir 36 rutor. Lägg en klick fyllning på varje. Vik in snibbarna och tryck ihop. Lägg bullarna i formar. Låt jäsa under duk i ca 45 min. Pensla med lätt uppvispat ägg.

4. Grädda i mitten av ugnen 7–8 min. Sikta lite florsocker över bullarna när de svalnat.

 

Tips! Vill du göra din egen nutella? Klicka här för recept >>

 

Läs mer:

Saftiga hallonrutor i långpanna 

Cheesecake i glas – snabbt och väldigt gott

Kolagrottor med daim

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(100)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…