Annons

Annons

Nougatfylld marsipanlängd

Påskgodis med extra allt. Mandelmassa, nougat, marsipan, choklad...

Dela
(0)

Nougatfylld marsipanlängd

Nougatfylld marsipanlängd ser festlig ut och smakar gudomligt gott!

 

12–14 bitar
ca 300 g mandelmassa
gul hushållsfärg
ca 150 g nougat
1 grönt marsipanlock (hela går inte åt)

Garnering
50–100 g mörk choklad
12–14 godisägg

 

Gör så här:

1. Färga mandelmassan gul. Forma eller kavla ut 2 jämnstora längder, ca 23×4 cm. Skär till nougaten så att den passar ovanpå den ena mandelmasselängden.

Annons

2. Lägg nästa längd ovanpå nougaten och tryck lätt samman.

3. Linda in limpan i det gröna marsipanlocket. Skär till så att det täcker runt om.

4. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna och tjockna lite innan den hälls på marsipanen. Garnera med ägg. Låt stelna.

 

Läs mer:

Chokladtårta med extra allt

Påskbakelser med frukt och choklad

Mazarinbitar  med lemon curd
Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…