Annons

Annons

Nötkolarutor på chokladbotten

Saftiga chokladrutor i långpanna med nötkola – ljuvligt gott och lätt att baka. Hemligheten är att vi ringlar karamelliserad mjölk över långpannekakan efter gräddningen!

Annons

Nötkolarutor på chokladbotten

ca 24 rutor

175 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1½ krm salt

Kolafyllning
1 burk karamelliserad mjölk
1 tsk kakao
100 g hasselnötter

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen och rör i sockret. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.

2. Blanda mjöl, vanilj, kakao och salt. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 10 min.

3. Fyllning: Blanda den karamelliserade mjölken med kakaon och hackade nötter. Fördela fyllningen på kakan när den tagits ur ugnen. Låt svalna. Skär i rutor.

 

Läs mer

Godiskakor

Kladdkaka med kolasås

Brownies med jordnötter

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(755)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…