Annons

Annons

Nötbrownies med choklad

Dela
(0)

Nötbrownies med choklad

ca 35 st

150 g smör
300 g mörk choklad, knappar eller hackad
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g hasselnötter, fint hackade

Nötchokladglasyr
1½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad, knappar eller hackad
50 g hasselnötter, fint hackade
Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta det från värmen. Rör i chokladen och låt den smälta.

2. Vispa samman ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med smör och choklad. Bred ut smeten i en långpanna (ca 25×35 cm) med bakpapper.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Låt svalna.

4. Nötchokladglasyr: Låt grädden koka upp. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Blanda i nötterna. Bred glasyren på kakan. Låt stelna. Skär i rutor.

 

Läs mer

Hallonbrownies

Saftig morotskaka

Äppelkaka i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…