Annons

Annons

Njut av söta gubbar!

Dela
(22)

Jordgubbstårta

Med hembakade bottnar, vispad grädde, sylt, lemon curd och jordgubbar gör du sommarens bästa tårta!

Godaste jordgubbstårtan

ca 12 bitar

Tårtbotten

3 ägg

2½ dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kallt vatten

Annons

Fyllning 1

2 dl vispgrädde

ca 1½ dl (150 g) lemon curd

Fyllning 2

2 dl vispgrädde

1 dl fast jordgubbssylt

Garnering

2 dl vispgrädde

1 liter jordgubbar

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Tårtbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggvispet. Tillsätt vattnet och rör tills allt är blandat.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diam. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30–40 min. Känn med provsticka att kakan är klar.

3. Låt kakan kallna och dela den sedan i tre bottnar.

4. Fyllning 1: Vispa grädden och blanda med nästan all lemon curd (rumstempererad). Bred ut gräddblandningen på en av bottnarna, klicka ut resten av lemon curden ovanpå. Lägg på den andra bottnen.

5. Fyllning 2: Vispa grädden och blanda med nästan all jordgubbssylt. Bred ut jordgubbsgrädden på den andra bottnen, klicka resten av sylten ovanpå. Lägg på den tredje bottnen.

6. Garnering: Vispa grädden och klicka ut eller spritsa den på toppen av tårtan. Garnera med jordgubbar.

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(22)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…