Annons

Annons

Njut av ljuvlig äppelkaka!

Dela
(55)

Äppelkaka

Gyllene, fina rutor och spännande topping med vit choklad. Servera gärna med en klick vispgrädde.

Min äppelkaka

ca 20 bitar

150 g smör

3 dl strösocker

4 ägg

3 dl vetemjöl

2 stora syrliga äpplen

Topping

100 g vit blockchoklad

Annons

1½ dl flagad mandel

½ dl rörsocker, strö

¼ dl vetemjöl

100 g kallt smör

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Kaka: Smält smöret i en stor kastrull. Låt svalna lite. Rör ner socker och ett ägg i taget. Blanda väl. Tillsätt mjöl och rör till en slät smet. Häll smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, klädd med bakpapper.

2. Skala ev äpplena, kärna ur och skär dem i tunna skivor. Fördela dem  jämnt över smeten.

3. Topping: Hacka chokladen. Blanda alla ingredienser utom smör. Strö toppingen över kakan. Hyvla över det kalla smöret med osthyvel. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt svalna. Skär i rutor.

Recept: Karin Knutsson, SM i långpanna 9:e pris Uppbakning: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(55)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…