Annons

Annons

Njut av Fru Bråttoms smala smulpaj!

Dela
(0)

Jätteläcker, supersnabb och lite nyttigare tack vare steviasocker. Den här smulpajen lagar vi ofta!

4–6 port

Mät i en bunke upp 2 1/2 dl vetemjöl och 1 msk steviasocker. Finfördela 100 g smör i mjölet till en grynig massa. Skala och skiva 4–5 rabarber. Smörj en ugnsfast form, lägg i rabarbern och pudra över 2 msk steviasocker blandat med 1/2 msk potatismjöl. Smula över degen, grädda mitt i ugnen på 225° 15–20 min. Blanda 2 1/2 dl lätt crème fraiche med 2 krm rent vaniljpulver. Servera såsen till pajen. Dekorera med rabarber och citronmeliss.

Annons

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…