Annons

Annons

Njut av färskpotatis i helgen!

Dela
(0)

Primörsallad med sparris

Servera gärna den här salladen på ett vackert fat, så kommer den bäst till sin rätt!

4 port

1 kg färskpotatis

200 g bönor, t ex sockerärter, brytbönor el haricots verts

250 g grön sparris

Annons

2 msk olivolja

2 rödlökar

ca 65 g bladspenat

Senapsvinägrett

1 dl olivolja

1 äggula

1/2 dl grädde

1 msk skånsk söt senap

1/2 dl grovt hackad dill

Garnering

kryddgrönt

 

Gör så här

1. Koka färskpotatisen al dente ca 10 min, lite beroende på storlek. Låt svalna. Skär i halvor eller fjärdedelar.

2. Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 1–4 min, beroende på storlek och sort. Spola av i kallt vatten.

3. Bryt av den nedre delen av sparrisen. Hetta upp lite olja i en grillpanna och grilla sparrisen runtom. Du kan också tillaga den på utegrillen.

4. Skala och skiva eller tärna löken fint, skölj spenaten.

5. Blanda salladsingredienserna och servera på ett generöst fat eller i en skål. Garnera med kryddgrönt.

6. Senapsvinägrett: Blanda olivolja, äggula, grädde och senap till en slät dressing. Smaksätt med dill. Garnera med kryddgrönt.

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…