Annons

Annons

Nektarinflan med mandelmassa

Fruktig långpannekaka med fyllning av mandelmassa. Penslad marmelad ovanpå de söta nektarinerna och smördegen ger vacker glans.

Dela
(3)

Nektarinflan med mandelmassa

Nektarinflarn med mandelmassa – ljuvligt gott.

 

10–12 bitar
1 rulle kyld smördeg, ca 250 g

Fyllning
50 g smör, mjukt
2 msk råsocker
1 äggula
250 g mandelmassa
4–5 nektariner
1–2 tsk rörsocker

Garnering
1–2 msk aprikosmarmelad el liknande
röda vinbärsklasar

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Lägg smördegen på plåt med bakpapper. Vik upp degen så att det blir en kant runt om. Nagga bottnen.

2. Fyllning: Rör smör, socker, äggula och mandelmassa till en kräm och bred på bottnen. Klyfta nektarinerna tunt och lägg ovanpå enl bild. Strö över lite rörsocker.

3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

4. Garnering: Värm marmeladen på svag värme och pensla kakans ovansida med den. Garnera med vinbär. Servera gärna med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

 

Läs mer:

Prinsesstårta i långpanna

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Hallontosca i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…