Annons

Annons

Nattjästa morotsbullar

Nybakta morotsbullar som får jäsa över natten. Skäm bort familjen med nybakat bröd till frukost! Förbered degen kvällen innan, låt jäsa i kylen under natten – sen är det bara att baka ut och grädda morotsbullarna på morgonen.

Annons

Nattjästa morotsbullar

ca 15 st stora bullar

25 g jäst
4 dl kall mjölk
1 dl linfrön
2 msk rapsolja
1 msk honung
1½ dl fint rivna morötter
9½–10 dl vetemjöl special
1 tsk salt

Ugn 250°, 225°

 

Gör så här

1. Smula jästen och blanda med mjölken i en bunke. Tillsätt linfrön, olja och honung.

2. Blanda i morötterna och tillsätt det mesta av mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare några min. Det ska bli en lös deg. Täck över degen och låt jäsa i kylen under natten.

3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en längd. Skär i bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 .

4. Ställ in bullarna i mitten av ugnen. Sänk värmen till 225 . Grädda bullarna 12–15 min.

 

Läs mer:

Saftiga lingonrutor i långpanna

Bästa nybörjarbrödet 

Saftigt dinkelbröd i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(602)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…