Annons

Annons

Mustig Toscana-soppa

Snabblagad, god och vegetarisk soppa med en liten klick crème fraiche-aioli på toppen som gör hela rätten extra lyxig. Ett rejält italienskt lantbröd passar bra att servera till.

Dela
(5)

Mustig Toscana-soppa

4 port
2 potatisar
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
5 dl vatten
400 g konserverade hela tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 röd paprika
1 squash, ca 250 g
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm peppar
1 burk kokta vita bönor, ca 400 g

Annons

Crème fraiche-aioli
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
1 krm flingsalt

Servering
grovriven parmesanost
färskt bröd

 

Gör så här

1. Skala potatis och morötter och skär dem i småbitar. Skala och hacka gul lök och vitlök. Fräs potatis, morötter, lök och vitlök i olja i en stor kastrull.

2. Häll i vatten och tomater. Tillsätt buljongtärningarna, lagerblad och timjan. Koka upp. Låt soppan sjuda 10 min.

3. Skär paprikan och squashen i småbitar. Lägg ner dem i soppan. Tillsätt paprikapulver, salt och peppar. Koka soppan tills potatisen är mjuk, ca 10 min.

4. Häll av vätskan från bönorna och skölj dem, lägg ner dem i soppan. Låt allt bli varmt.

5. Crème fraiche-aioli: Pressa ner vitlöksklyftorna i crème fraichen, smaka av med salt. Servera soppan med en klick aioli, riven parmesan och ett gott bröd.

 

 

Läs mer:

Värmande gulaschsoppa på högrev

Krämig broccolisoppa med ädelost

Krämig tomatsoppa med örtsticks

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(5)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons

Senaste från Hemmets
ANNONSSAMARBETE MED MARABOU

Annons

Laddar nästa sida…