Annons

Annons

Mustig pastagratäng

Hemligheten med den här pastagratängen är den goda tomatsåsen med färsk basilika. Snabbt och lättlagat!

Mustig pastagratäng

4 port
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 burk körsbärstomater, 400 g
1 dl basilikablad
salt och peppar
300 g pastasnäckor
500 färska tomater
150 g riven mozzarellaost
2 msk olivolja

Ugn: 250°

 

Gör så här

Annons

1. Finhacka rödlöken och pressa vitlöksklyftan. Koka burktomaterna med löken, vitlöken och hälften av basilikabladen. Låt sakta puttra samman 15 min. Smaka av med salt och peppar.

2. Koka pastan al dente (tills den är nästan klar). Häll av vattnet och lägg pastan i en smord gratängform. Tärna de färska tomaterna. Häll tomatsåsen, och tomattärningarna över pastan. Strö över resten av basilikabladen och osten. Ringla över olivolja.

3. Ställ in i ugn ca 5–7 min tills gratängen fått fin färg. Dekorera ev med basilikablad.

 

Läs mer:

Gratäng med fläskytterfilé och bacon

Fiskgratäng med räkor och kräftstjärtar

Läcker och nyttig grönsakspasta

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(144)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…