Annons

Annons

Mumsiga syltrutor

Gör egen sylt och baka godaste syltkakorna i långpanna!

Dela
(29)

Mumsiga syltrutor
ca 40 st

Sylt
150 g röda vinbär
150 g hallon
250 g syltsocker

Deg
6½–7 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
275 g smör
1 stort ägg

Ugn 200°

Gör så här

1. Sylt: Koka sylten enl anv på syltsockerförp. Låt svalna. 2 dl av sylten går åt till kakan.

Annons

2. Deg: Blanda ingredienserna, gärna i matberedaren. Kör i så fall bara precis samman till en deg. Svep in i plast och låt vila svalt 20–30 min.

3. Låt ca ¼ av degen ligga kvar i kylen. Kavla ut resten av degen på ett bakpapper till en rektangel som motsvarar långpannan eller plåten, ca 30×40 cm. Bred på sylten (2 dl). Kavla ut resten av degen och skär i smala längder. Lägg dem på kakan så att det bildas ett rutmönster.

4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Skär i rutor.

 

Läs mer

5 ljuvliga kakor i långpanna

Världens 10 godaste kladdkakor

Bästa vaniljrutorna i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(29)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…