Annons

Annons

Mumsiga semlor i miniformat

Finns det något godare än söta vetebullar med fyllning av mandelmassa, mandel och vispad grädde? Vi har gjort våra semlor i miniformat – på så vis kan du unna dig flera små fastlagsbullar!

Dela
(97)

Minisemlor

Minisemlor

60–75 st
50 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl kesella
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk stött kardemumma
10–11 dl vetemjöl special
1 ägg till pensling

Fyllning
200 g mandelmassa
100 g skållad, skalad mandel
3/4 msk rörsocker
1–1 1/2 lätt vispad äggvita
4–5 dl vispgrädde

Annons

Dekoration
florsocker

Ugn 250° 

 

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Rör ut jästen i degspadet i en bunke. Tillsätt ägg, kesella, socker, salt och kardemumma. Tillsätt det mesta av mjölet (spara lite till utbaket) och arbeta allt till en deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till bullar. Låt bullarna jäsa under duk på plåtar med bakpapper ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen 5–7 min. Låt svalna.

3. Fyllning: Riv mandelmassan grovt. Finhacka mandeln och blanda den med mandelmassan. Rör i socker och äggvita. Vispa grädden.

4. Skär av tunna lock på bullarna. Lägg mandelkrämen på underdelarna. Spritsa på grädde. Lägg på locken och pudra med florsocker.

 

Läs mer:

Testa Gunillas trendiga semmeltårta

7 läckra semlor för fettisdagen

3 semlor du måste testa

Drömgod nutellakaka

 

Av Boel Ottmer

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(97)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…