Annons

Annons

Mumsiga rutor åt många

Dela
(32)

Choklad- & mintrutor

Lyxigt vacker kaka som får ett stort plus för sin tydliga mintsmak. Om frostingen breds på i stället för att spritsas räcker det med en halv sats.

Mint- & nutellarutor

ca 24 st

200 g smör

4 ägg

4 dl strösocker

Annons

3 dl vetemjöl

1 krm salt

1½ tsk bakpulver

½ dl kakao

100 g mörk choklad med mintsmak

Frosting

150 g naturell philadelphiaost

2¼ dl florsocker

1½ dl nutella

Garnering

strössel eller riven choklad

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, salt, bakpulver och kakao. Sikta ner blandningen i smeten och vänd försiktigt ihop den.

2. Hacka chokladen. Rör ner den och smöret i smeten. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20×30 cm, klädd med bakpapper. Grädda 12–15 min beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna.

3. Frosting: Vispa ihop ingredienserna. Låt stå kallt minst 1 tim.

4. Skär kakan i rutor. Spritsa på frosting och garnera med strössel eller choklad.

Recept: Marie Granath, SM i långpanna 4:e pris Uppbakning: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(32)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…