Annons

Annons

Mumsiga plommonbullar!

Dela
(0)

Dessa vetebullar med plommon, mandelmassa och kanel kommer garanterat att uppskattas!

Plommonbullar
Vetebullar med plommon, mandelmassa och kanel – kan det bli bättre?
40 st
50 g jäst
100 g smör
4 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl strösocker
11–12 dl vetemjöl

Annons

Fyllning

150 g mandelmassa
150 g mjukt smör
1/2 tsk malen kanel
7–8 plommon

Pensling

ägg
florsocker
Ugn 250°

Gör så här
1. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37°. Lös upp jästen i degspadet.
2. Tillsätt ägg, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kant. Täck över och låt jäsa 40 min.
3. Fyllning: Riv mandelmassan. Rör smör, kanel och mandelmassa smidigt.
4. Dela degen, forma till längder och skär i bitar. Rulla till bullar. Lägg på plåt med bakpapper. Täck över och låt jäsa ca 30 min.
5. Tryck en grop i bullarna och klicka i fyllningen. Kärna ur och klyfta plommonen. Tryck i en klyfta i varje bulle.
6. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
7. Pudra lite florsocker över bullarna precis före servering.

Foto: Erik Karlsson

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…