Annons

Annons

Smarriga muffins med päron & kolafylld choklad

Päronmuffins med choklad

Mmm… det hörs ju på namnet att mycket bättre än så här kan det inte bli!

Päronmuffins med chokladgömma

6–7 stora

5½ dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

3 dl strösocker

150 g smör

1 dl filmjölk

2 ägg

1 päron

100 g kolafylld choklad, t.ex. plopp

Annons

Havresmul

50 g smör

¾ dl vetemjöl

¾ dl havregryn

¼ dl hackade pistaschnötter

½ dl strösocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Häll i filmjölk och vispa i äggen. Rör ihop smeten med de torra ingredienserna.

2. Fyll muffinsformar till hälften. Skär päronet i tunna klyftor. Stick ner en klyfta och en chokladbit i varje form.

3. Havresmul: Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret. Fördela smulet på muffinsen. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen, ca 30 min.

Av Boel Ottmer  Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…