Annons

Annons

Mumsiga mazariner

Mazariner är en av våra mest älskade kakor! Lätta att baka och smakar precis som på kondis.

Mazariner

ca 20 st stora
Mördeg
200 g smör, kallt
5 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 litet ägg

Fyllning
300 g mandelmassa
3 bittermandlar
2½ msk strösocker
100 g mjukt smör
2 ägg
1½ msk vetemjöl
2 krm bakpulver

Annons

Glasyr
ca 3 dl florsocker
2–3 msk vatten
röd hushållsfärg

Ugn 175°

Gör så här

1. Mördeg: Blanda snabbt samman degen. Använd gärna matberedare, men kör i så fall bara precis samman till en deg. Kavla ut degen till ca 3 mm tjocklek. Klä folieformar med deg. Du kan också tumma ut degen i formarna. Ställ in formarna i kylen.

2. Fyllning: Riv mandelmassa och bittermandel. Rör i socker och smör. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Fyll formarna till lite mer än ¾.

3. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.

4. Glasyr: Rör samman florsocker och lite vatten i taget. Droppa i lite hushållsfärg och bred glasyren på kakorna. Låt stelna.

 

Läs mer

4 snabba småkakor för oväntat besök

5 snabba kakfavoriter

Färgglatt i kakburken

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…