Annons

Annons

Hallonrutor på ett kick

Förgyll fikastunden med en liten läcker syltkaka!

Annons

Hallonrutor

 

Mumsiga mördegskakor som bara smälter i munnen…

ca 60 st

Mördeg
6½ dl vetemjöl + lite till utbakningen
2 dl strösocker
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
275 g smör
1 ägg

Fyllning
1½–2 dl hallonsylt

Ugn 200 °

Gör så här

1. Mördeg: Blanda snabbt ihop ingredienserna, gärna i matberedaren. Kör i så fall bara precis tills degen gått ihop. Låt vila svalt insvept i plast ca 30 min.

2. Låt ca ¼ av degen ligga kvar i kylen. Kavla på ett bakpapper ut resten av degen till en rektangel, ca 30×40 cm.

3. Fyllning: Bred sylt över mördegen.

4. Kavla ut resten av degen och skär i smala längder. Lägg dem på kakan så att det bildas ett rutmönster.

5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Skär i rutor.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(987)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…