Annons

Annons

Mumsiga bullar med solmogna bär

Dela
(0)

Hallonknyten

Mumsiga, kalljästa bullar generöst fyllda med len vaniljkräm och syrliga hallon.

Hallonknyten

ca 50 st

11–12 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

175 g mjukt smör

¾ pkt jäst

3½ dl kall mjölk

Annons

1 ägg

ca 250 g hallon

Vaniljkräm

2 äggulor

2 msk strösocker

1 msk maizena majsstärkelse

1 dl mellangrädde

2 tsk vaniljsocker

Pensling & garnering

uppvispat ägg

pärlsocker

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Blanda 11 dl mjöl med socker, bakpulver och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen.

2. Rör ut jästen i mjölken. Rör i ägget. Blanda med mjölblandningen. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl. Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek, minst 1 tim.

3. Vaniljkräm: Vispa samman alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker. Låt krämen svalna.

4. Kavla ut degen till ca 50×50 cm. Skär eller sporra ca 50 rutor. Lägg en klick vaniljkräm och några hallon på varje ruta. Lyft och vik in hörnen över fyllningen och tryck ihop. Lägg bullarna på plåtar med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 45 min. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 7–8 min.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…