Annons

Annons

Mumsiga äppelbullar

De här saftiga vetebullarna bakas med både jäst och hjorthornssalt, vilket gör dem lätta och porösa. Och äppelfyllningen med mandelmassa och kanel kan ingen motstå!

Dela
(0)

Vetebullar med äpple och mandelmassa

40 st (ganska små)
4 dl matlagningsgrädde
50 g jäst
150 g smör
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 stort ägg
½ tsk hjorthornssalt
10–11 dl vetemjöl

Fyllning
200 g mandelmassa
1–1½ dl fast äppelmos
ca ½ tsk malen kanel

Annons

Pensling & garnering
ägg
pärlsocker

Ugn 225–250°

Gör så här

1. Värm grädden till 37°. Rör ut jästen i degvätskan. Rör smör och socker smidigt. Ta i salt, ägg och grädde. Blanda hjorthornssaltet med en del av mjölet först. Rör i det tillsammans med det mesta av det resterande mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Rör ihop ingredienserna.

3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till ca 28×36 cm. Skär ut 20 rutor (ca 7×7 cm) på varje utkavlad deg.

4. Lägg en klick fyllning på varje ruta. Nyp samman degen runt fyllningen. Lägg bullarna med skarven neråt i formar. Låt jäsa under duk i 30–40 min. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

 

Läs mer

Ljuvliga hallonbullar

Bulliga vaniljrutor i långpanna

Gifflar med blåbär och choklad

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…