Annons

Annons

Mumsig vaniljsås

En riktigt god vaniljsås är ett måste till sommarens äppelkakor!

Dela
(0)

Vaniljsås och citronvisp

ca 4 port
½-1 vaniljstång
1½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 äggulor
2½ msk florsocker
1 dl vispgrädde

 

Gör så här

1. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull, tillsätt grädde och mjölk. Sjud några minuter. Plocka upp stången.

Annons

2. Vispa äggulor och florsocker. Tillsätt den heta vaniljgrädden under vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Låt svalna.

3. Vispa 1 dl grädde löst och vänd ner den i såsen. Servera såsen kyld.

 

Läs mer

5 saker du kan göra med äpplen

Ljuvlig äppelkaka i långpanna

Höstens 5 bästa äppelkakor

Äppelkaka med tosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…