Annons

Annons

Mumsig marsipanlimpa

Dela
(2)

Marsipanlimpa

Den bruna figurmarsipanen har smak av choklad – passar perfekt till marsipanlimpa.

Marsipanlimpa

1 limpa
3 torkade aprikoser
1 msk apelsinlikör, t ex Grand Marnier
200 g figurmarsipan choklad
75 g vit choklad
Garnering
75 g mörk choklad
1 msk hackade pistaschnötter

Annons

Gör så här
1. Hacka aprikoserna fint och lägg dem att dra i likör minst 1 tim.
2. Kavla ut marsipanen mellan bakpapper till en platta, 18×22 cm.
3. Smält chokladen över vattenbad. Bred ut den jämnt över marsipanen. Strö över aprikoshacket och låt stå tills chokladen börjat stelna. Rulla ihop till en fast rulle.
4. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Pensla den på marsipanrullen.

Av Kristina Palmenäs
Foto: Anders Norrsell

Vill du få ännu mer julkänsla? Baka vår smakrika fruktkaka med ljuvlig chokladkräm eller våra söta pepparkaksmuffins!


Läs mer om:

Dela
(2)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…