Annons

Annons

Mums med minimackor!

Dela
(0)

tilltugg till glöggen

Minimackor för finsmakare. Marmeladen är gudomlig!

Skinkmacka med fikon- & rödlöksmarmelad
8 port
2 skivor mörkt rågbröd
8 små tunna skivor kokt skinka
lite persilja
Marmelad
1 rödlök
2 msk rapsolja
4 torkade fikon
1 msk balsamvinäger
2 msk flytande honung
2 msk råsocker
2 msk nyriven ingefära

Annons

Gör så här
1. Marmelad: Skala och strimla löken. Låt den mjukna i olja en kastrull. Skär fikonen i små bitar. Lägg dem i kastrullen tillsammans med vinäger, honung och socker och låt koka till krämig konsistens. Rör i ingefära. Låt kallna.
2. Dela varje brödskiva i 4 bitar på diagonalen. Rulla skinkskivorna och lägg dem på bröden. Klicka på marmelad och garnera med persilja.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…