Annons

Annons

Mums med glass!

Dela
(0)

Glassbakelse

Välj de bär du gillar mest och slösa gärna med dem!

Glassbakelse

4 port

75 g mörk choklad

8 stora havreflarn

½ liter vaniljglass

Hallonsås

2 dl hallon

2–3 msk florsocker

Garnering

hallon

citronmeliss

 

Gör så här

Annons

1. Grovhacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Pensla choklad på flarnens undersida. Låt stelna i kylen.

2. Tryck ut rundlar av glassen, lika stora som flarnen. Använd ett kakmått eller glas. Lägg samman glass och flarn med chokladsidan inåt, tryck lite försiktigt så att bakelserna håller ihop. Ställ dem i frysen.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Mosa hallonen med gaffel. Sikta över florsocker och rör tills allt socker har smält.

4. Inför servering: Bred ut sås på 4 assietter, ställ bakelserna mitt i och garnera med några bär och blad av citronmeliss.

Av: Ellinor Varady Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…