Annons

Annons

Muffins med extra allt!

Dela
(3)

Chokladmuffins med hallon

Riktig fest blir det om muffinsen toppas med en krämig chokladglasyr eller får sällskap av en gräddklick!

Chokladmuffins med hallon

ca 16 st

200 g mörk choklad

175 g smör

4 ägg

2½ dl strösocker

2½ dl vetemjöl

Annons

¾ dl kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

ca 125 g hallon, färska eller aningen tinade

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Hacka chokladen. Smält smöret och ta från värmen. Låt chokladen smälta i det heta smöret, rör till en jämn smet.

2. Vispa ägg och socker lätt pösigt. Rör ner chokladsmöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i chokladsmeten. Ställ formar i ett muffinsbleck och fyll dem till knappt ¾. Lägg några hallon i varje. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.

 

Chokladmuffins med hallon & glasyrChokladglasyr

Hacka 200 g mörk choklad. Koka upp 1¼ dl vispgrädde och 1½ msk ljus sirap. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta i den heta grädden under omrörning. Låt svalna något. Mixa i 75 g färskost, t.ex philadelphiaost, (ej för länge då kan det skära sig). Låt glasyren stelna till en aning i kylen så den blir spritsbar. Garnera muffinsen med chokladglasyr och gärna lite hallon och citronmeliss.

 

Av Boel Ottmer  Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(3)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…