Annons

Annons

Morotsmuffins med frosting

Saftiga morotsmuffins som blir extra festliga med spritsad citrontopping och lemon curd.

Annons

Morotsmuffins med frosting

ca 14 st

2 morötter (ca 150 g)
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk stött kardemumma
1½ msk pressad citronsaft

Fyllning
½–1 dl lemon curd

Citrontopping
125 g smör, mjukt
200 g färskost
2½ dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron

Garnering
citronmeliss

Ugn 200°

Gör så här

1. Skala och riv morötterna. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner dem i smeten tillsammans med morötter, smör och citronsaft. Fördela smeten i formar, fyll dem till ca ¾.

3. Fyllning: Lägg en klick lemon curd i varje muffins.

4. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna.

5. Citrontopping: Vispa samman ingredienserna och spritsa eller bred frostingen på kakorna. Låt stelna i kylen. Garnera med citronmeliss.

 

Läs mer:

Hallonmuffins med vit chokladtopp 

Minimuffins med kahluakräm 

Godismuffins med mockatopp 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(5)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…