Annons

Annons

Morotskaka med apelsinglasyr

Älskad klassiker i långpanna med frisk apelsinsmak i glasyren! Både lättbakat och gott.

Dela
(0)

Morotskaka med apelsinglasyr

24 st
250 g smör
5 ägg
5 dl strösocker
7 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
½ tsk salt
350 g morötter

Glasyr
150 g smör, mjukt
300 g färskost, t ex Philadelphia
5 dl florsocker
2½ tsk vaniljsocker
2 msk pressad apelsinsaft

Annons

Garnering
skalet av 1–2 apelsiner

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med smöret.

2. Skala och riv morötterna fint och vänd ner dem i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, 35–40 min. Låt svalna.

4. Glasyr: Vispa smöret med övriga ingredienser till glasyen. Bred den på kakan. Skär i rutor. Garnera med apelsinskal.

 

Läs mer:

Fru Bråttoms äppelkaka i långpanna

Bästa kakorna i långpanna – 6 smaskiga recept

Glutenfri chokladkaka i långpanna

Baka ljuvligt goda toscarutor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…