Annons

Annons

Mormors chipsgratäng med fläskfilé

Ge fläskfilégratängen krispig piff med chips – fredagsmys och festmiddag i samma form!

Mormors chipsgratäng med fläskfilé.
4 port

1 fläskfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
200 g chips med grillsmak
1 röd paprika
1 dl riven ost

Svampstuvning
250 g svamp
2 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk soja
1 tsk salt
2 krm peppar

Annons

Garnering
persilja

 

Ugn 225°

 

Gör så här
1. Putsa filén från fett och senor. Skiva och stek den till fin färg i smör. Salta och peppra.

2. Stuvning: Skiva svampen och stek den i smör. Pudra över mjölet och blanda med svampen. Tillsätt grädde, vatten, kalvfond och soja och sjud stuvningen i 5 min. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg ett lager chips i botten av en gratängform. Krossa dem lätt. Lägg på fläskfileskivorna och häll över hälften av svampstuvningen.

4. Tärna paprikan och strö över gratängen tillsammans med resten av chipsen. Häll över resten av svampstuvningen. Strö riven ost över och gratinera ca 15 min.

5. Garnera med persilja och servera gratängen med kokta gröna bönor.

 

 

Läs mer:

Nyttig kycklinggratäng

Gratäng med fläskytterfilé och bacon

Kalasfin köttfärsgratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(352)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…