Annons

Annons

Mördegssnitt med mandel

Mums! Inuti mördegen göms mandelmassa som smaksatts med lite citron. Lättbakat och gott när det är som bäst!

Dela
(0)

Mördegssnitt med mandel

ca 20 st
Mördeg
200 g mjukt smör
1 äggula
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
ev ½ tsk kallt vatten

Mandelmassefyllning
200 g mandelmassa
rivet skal av 1 citron
saft av 1/2–3/4 citron
2 msk hackad mandel

Annons

Garnering
30 g mörk choklad

Ugn 175°

Gör så här

1. Mördeg: Blanda ingredienserna. Tillsätt 1/2 tsk vatten om degen inte går ihop. Låt degen vila kallt insvept i plast ca 1 tim.

2. Mandelmassefyllning: Riv mandelmassan och blanda den med citronskal och -saft (pressa i lite citron i taget). Tillsätt mandeln.

3. Dela mördegen i två bitar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 15×35 cm, på ett bakpapper. Lägg en sträng av fyllningen längs mitten på degen. Rulla samman degen från långsidan med hjälp av bakpapperet. Lägg längderna på en plåt med bakpapper.

4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Skär i sneda bitar medan kakorna fortfarande är varma. Låt svalna.

5. Garnering: Hacka och smält chokladen. Ringla den på kakorna.

 

Läs mer

4 snabba småkakor för oväntat besök

5 snabba småkakor

6 lättbakade kakor till fikastunden

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…