Annons

Annons

Mockarutor med vit choklad i långpanna

Härlig och lättbakad långpannekaka med smak av kaffe och choklad. Pynta med hjärtan om du vill!

Mockarutor med vit choklad i långpanna
ca 40 st
275 g smör, mjukt
4 dl rörsocker, strö
5 ägg
5 dl vetemjöl
½ dl kakao
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl riktigt starkt kaffe, ljummet

Chokladglasyr
75 g smör
½ dl mjölk
150 g vit choklad
2½ dl florsocker

Annons

Garnering
strösselhjärtan

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör och rörsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under rejäl omrörning.

2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten växelvis med kaffet. Bred ut smeten i en form, ca 25×35 cm, med bakpapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.

4. Chokladglasyr: Smält smöret. Häll i mjölken och låt koka upp. Ta från värmen. Hacka och tillsätt chokladen. Rör samman tills chokladen smält. Tillsätt florsockret och vispa till en slät glasyr. Bred glasyren på kakan. Låt stelna.

5. Skär i rutor och dekorera med strösselhjärtan.

 

Läs mer:

Valentins chokladhjärtan med extra allt

Klassiska kärleksmums – skäm bort någon du tycker om

6 kärlekspar vi minns

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(138)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…