Annons

Annons

Mjuksega mintchokladsnitt

Chokladkolakakor fyllda med mintchoklad – himmelskt goda! Perfekta småkakor för den som gillar godis!

Dela
(224)

Mjuksega chokladsnitt.

Mjuksega chokladsnitt.

 

ca 27 st

200 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
1½ msk ljus sirap
4½ dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
ca 75 g mariannekarameller

Garnering
ca 25 g mariannekarameller

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda samman vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt det i smeten och arbeta samman till en deg.

2. Krossa karamellerna och arbeta in dem i degen.

3. Dela degen i tre bitar. Rulla ut till längder och lägg dem på plåt med bakpapper. Platta till dem.

4. Garnering: Krossa karamellerna och strö dem över längderna.

5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär i sneda bitar innan de svalnat.

 

Läs mer:

4 snabba småkakor för oväntat besök

Glutenfria småkakor på ett kick

Läckra syltgrottor med choklad

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(224)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…