Annons

Annons

Mjuk rabarberkaka med vanilj och kardemumma

Vad passar väl bättre som smaksättning i en mjuk rabarberkaka än vanilj och kardemumma?

Mjuk rabarberkaka med kardemumma

Får vi fresta med en mjuk rabarberkaka med smak av kardemumma och vanilj!

 

ca 10 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk stött kardemumma
1/2 dl standardmjölk

Fyllning
300 g rabarber
1 vaniljstång
21/2 msk strösocker
11/2 tsk maizena majsstärkelse

Annons

Garnering
florsocker
citronmeliss el mynta

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Smält smöret. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.

2. Tillsätt smöret i äggsmeten. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt mjölken.

3. Kläm fast ett smort bakpapper i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam. Smörj och bröa formen. Häll smeten i formen.

4. Fyllning: Ansa rabarberstjälkarna och dela dem i cm-stora bitar. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda samman rabarberbitar, vaniljfrön, strösocker och majsstärkelse. Fördela blandningen ovanpå smeten.

5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35–40 min. Känn med sticka att kakan är klar. Täck med folie om kakan får för mycket färg.

6. Låt kakan svalna. Sikta över florsocker och garnera med kryddgrönt. Servera med vispad grädde eller vaniljvisp.

 

Läs mer

Kardemummakaka med rabarber

Ljuvlig rabarbercheesecake

Mazariner med rabarber

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(14)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…