Annons

Annons

Mjuk pepparkaka i långpanna

Mjuk pepparkaka i långpanna är perfekt när du vill bjuda många! Florsockerglasyren har fått smak av apelsin – gott ihop med pepparkakssmaken.

Mjuk pepparkaka i långpanna

ca 20 st

175 g smör
4 ägg
4 dl rörsocker
4 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen kardemumma
2 dl gräddfil
½ dl rårörd lingonsylt
75 g rostade, hackade hasselnötter

Annons

Glasyr
100 g mjukt smör
150 g färskost (typ philadelphia)
2 ½ dl florsocker
1 ½ tsk vaniljsocker
½–3/4 msk pressad apelsinsaft
ev finrivet skal av ½–1 apelsin

Garnering
lingon + rörsocker

Ugn 200° 

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg och rörsocker poröst.

2. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten tillsammans med smöret, gräddfilen, lingonsylten och nötterna.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.

5. Glasyr: Vispa ihop smör, färskost, flor- och vaniljsocker och apelsin. Bred glasyren på kakan. Låt stå i kylen och stelna till. Skär i rutor.

6. Garnera med lingon som blandats med rörsocker.

 

Läs mer: 

Söta pepparkaksmuffins

Glöggbrownies

Småkakor med lingon

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(2.42k)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…