Annons

Annons

Mjuk pepparkaka i långpanna

Mjuk pepparkaka som toppas med en glasyr på vit choklad! Ska du baka till många är en långpannekaka perfekt. Med vårt goda recept på mjuk pepparkaka får du garanterat en saftig och perfekt mjuk kaka!

Annons

mjuk pepparkaka i långpanna

24 st

125 g smör
4 ägg
5½ dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk malda nejlikor
3 dl gräddfil

Garnering
200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1½ dl rårörd lingonsylt
¾ dl frysta lingon

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor. Rör ner det i smeten växelvis med gräddfil och smör. Häll smeten i en liten bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, 35–40 min. Låt svalna.

4. Garnering: Riv chokladen. Värm grädden, låt den inte koka. Häll grädden över chokladen och rör om tills den smält. Låt svalna. Blanda lingonsylt och lingon. Spara ev några lingon till garnering. Bred sylten på kakan. Ringla över chokladen. Låt stelna. Skär i rutor.

 

Läs mer:

Mjuk pepparkaka

Apelsinkolarutor i långpanna

Morotskaka i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(29)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…