Annons

Annons

Alla hjärtans godaste kaka!

En mjuk kaka uppskattas alltid! Den här saftiga kakan har fått smak av citron och choklad. Baka den i hjärtform och dekorera med jordgubbar så passar den extra bra till Alla hjärtans dag!

Dela
(104)

Mjuk kaka med chokladglasyr och jordgubbar
8–10 bitar
175 g smör, mjukt
2½ dl strösocker
3 ägg
rivet skal av ½ citron
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1½ dl gräddfil

Chokladglasyr
1½ dl vispgrädde
125 g mörk choklad, hackad el knappar
½ msk smör, mjukt

Annons

Garnering
200 g jordgubbar

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör eller vispa smör och socker poröst. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt citronskalet.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten växelvis med gräddfilen. Häll smeten i en smord och bröad 11/2-litersform, rund eller hjärtformad.

3. Grädda i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt svalna. Stjälp upp kakan på ett fat.

4. Chokladglasyr: Koka upp grädden. Låt chokladbitarna/knapparna smälta i den heta grädden under omrörning. Rör i smöret. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens.

5. Bred glasyren på kakan. Låt stelna. Garnera med jordgubbar.

 

Läs mer:

Valentins chokladhjärtan med extra allt

Klassiska kärleksmums – skäm bort någon du tycker om

6 kärlekspar vi minns

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(104)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…