Annons

Annons

Jordgubbskaka med hasselnötter

Saftig jordgubbskaka som får extra god smak av de hackade hasselnötterna. Den mjuka kakan går både lätt och snabbt att baka och kommer garanterat att göra succé på sommarens alla kalas!

Dela
(18)

3
Visa bildspel

/
Mjuk jordgubbskaka
Mjuk jordgubbskaka
Mjuk jordgubbskaka
...
Visa mer

 

ca 12 bitar

200 g smör, mjukt
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
50 g fint hackade hasselnötter

Fyllning
½ msk strösocker
½ msk potatismjöl
ca 100 g jordgubbar

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.

2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, gärna med löstagbar botten.

3. Fyllning: Blanda socker, potatismjöl och skivade jordgubbar. Fördela dem ovanpå smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna. Servera gärna med lite lättvispad grädde.

 

Läs mer:

Äntligen tid för rabarberkaka!

Kladdkaka med jordgubbar

Rulltårta med nutella och jordgubbar

 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(18)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…