Annons

Annons

Mjuk chokladkaka med vit chokladkräm

En lyxig vit chokladglasyr gör den mjuka chokladkakan till något utöver det vanliga.

Dela
(685)

Mjuk kaka med vit chokladkräm

ca 12 bitar
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk

Vit chokladkräm
1½ dl vispgrädde
300 g vit choklad, hackad el knappar

Garnering
ca ¾ dl kokos
Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vanilj. Sikta ner det i äggsmeten.

3. Häll mjölken i smöret. Vänd ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt svalna.

5. Vit chokladkräm: Låt grädden koka upp. Ta från värmen. Tillsätt chokladen. Rör samman till en slät kräm. Låt svalna och stelna till lite.

6. Bred krämen på kakan. Strö på kokos. Låt stelna.

 

Läs mer:

5 godbitar i långpanna

Chokladkaka med schweizernöt

Chokladrutor med vit glasyr

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(685)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…