Annons

Annons

Mjuk äppelkaka med kardemumma

Lättbakad vardagskaka när sötsuget sätter in!

Dela
(22)

Mjuk äppelkaka med citron och kardemumma

125 g mjukt smör
1½ dl strösocker
rivet skal av ½-1 citron
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma
½ dl filmjölk

Garnering
2–3 skalade, urkärnade äpplen
ca 1 msk strösocker
ca 1 tsk stött kardemumma

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör smör, socker och citronskal smidigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i smeten ihop med filmjölken. Bred ut smeten i en smord form (ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten).

Gilla Hemmets på Facebook

3. Garnering: Stick ner tunna äppelklyftor i smeten. Blanda socker och kardemumma och strö det över äpplena.

4. Grädda i 35–40 min i nedre delen av ugnen.

 

Läs mer

5 saker du kan göra med äpplen

Ljuvlig äppelkaka i långpanna

Höstens 5 bästa äppelkakor

Äppelkaka med tosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(22)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…