Annons

Annons

Mjölkchokladrutor med päron

Snabbt och lätt bakar du de här goda päronrutorna med len mjölkchokladglasyr. Använd mogna päron i receptet!

Mjölkchokladrutor med päron

ca 20 st

225 g smör
3 ägg
4 dl strösocker
5½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1½ msk bakpulver
2 dl mjölk
ca 2 päron

Garnering
ca 100 g mjölkchoklad
Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret och tag från värmen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det försiktigt varvat med mjölk och smör i äggsmeten.

Annons

2. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna (ca 25×35 cm). Klyfta päronen och fördela dem över kakan.

3. Grädda i mitten av ugnen, 20–25 min. Ta ut och låt svalna.

4. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Ringla chokladen över kakan.

 

Läs mer

Hallonbrownies

Saftig morotskaka

Äppelkaka i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(67)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…