Annons

Annons

Missa inte vår fina bakbilaga!

Dela
(0)

Fyll fikakorgen med favoriter ur Sommarbaka, bilagan som du får med Hemmets Veckotidning nr 20!

Här hittar du massor av gott. Sockerbullar, rabarbergrottor, knäckiga toscarutor – eller varför inte mjuksega cookies?

Annons

Dessa godbitar är matredaktören Kristinas egna favoriter!

Cookies

Fyll kakburken med mjuksega chocolate chip cookies!

ca 36 st

175 g mjukt smör

2 1/2 dl rörsocker

1 dl mörkt muscovadoråsocker

1 ägg

4 1/2 dl vetemjöl

3/4 dl kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bikarbonat

175 g ljus choklad

1 dl grovhackade pistagenötter

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör, rörsocker och muscovadoråsocker poröst. Rör i ägget.

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Hacka chokladen grovt och rör ner den i mjölet tillsammans med pistagenötterna.

3. Rör ner mjölblandningen i smeten och blanda samman till en deg. Forma till en rulle, ca 41/2 cm i diam. Skär i ca 1 cm breda skivor. Lägg dem på plåtar med bakpapper.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

Recept: Boel Ottmer

Foto: Erik Karlsson

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…