Annons

Annons

Mintgrottor med choklad

Lyxiga småkakor som vi fyllt med mintchokladkarameller och mörk choklad. Perfekt att fylla kakburken med!

Annons

Mintgrottor med choklad

ca 30 st

225 g smör, rumstemp
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning
6–8 st mariannekarameller
25–50 g mörk choklad, kaka eller knappar

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt, rör till en slät deg.

2. Dela degen i 30 bitar och forma till bollar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Hacka karamellerna och chokladen (om du inte använder knappar). Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i godsakerna.

3. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.

 

Godiskakor

Kladdkaka med kolasås

Brownies med jordnötter

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…