Annons

Annons

Minitosca med mandelmassa

Mördeg med mandelfyllning och tosca på toppen. Små godingar som lätt slinker ner...

Dela
(0)

Minitosca med mandelmassa

ca 40 st
Mördeg
3½ dl vetemjöl
2½ msk strösocker
150 g smör, kallt
1 äggula

Mandelfyllning
100 g mandelmassa
25 g smör, rumstemp
½ ägg

Toscasmet
50 g smör
½ dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk vetemjöl
1 msk matlagnings- el kaffegrädde
75 g mandelspån
25 g grovt hackade pistaschnötter

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Mördeg: Blanda snabbt samman degen. Låt vila svalt 20–30 min. Tryck ut degen tunt i smorda mandelmusselformar el engångsformar av aluminiumfolie.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Mandelfyllning: Rör samman mandelmassefyllningen.

3. Toscasmet: Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och låt bara precis koka upp, på svag värme.

4. Lägg en liten klick mandelmassefyllning i varje. Grädda i nedre delen av ugnen ca 7 min.

5. Ta ut kakorna och klicka lite toscasmet ovanpå varje kaka. Grädda i mitten av ugnen ytterligare ca 5 min. Lossa kakorna ur formarna.

Tips! Gör gärna en provkaka. Det är lätt gjort att ta för mycket fyllning och toscasmet på.

 

Läs mer 

Fantastisk hallontosca

Äppelmuffins med tosca 

Kladdkaka med tosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…