Annons

Annons

Minispett med kyckling

Smakrika sillinläggningar, fräscha sallader, en krämig laxtårta och dubbelmarinerad fläskfilé... När vår matskribent Janet Gustavsson bjuder på påskbuffé är bordet fullt av läckerheter. Följ vårt schema så kan du välkomna gästerna i lugn och ro!

Dela
(0)

Minispett med kyckling

Äpple och honung ger läcker smak.

300 g kycklinglårfilé
3 salladslökar
Marinad
½ dl äppeljuice
1 msk flytande honung
1 msk kinesisk soja
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
½ tsk chiliflingor
Ugn 225°

Annons

 Gör så här

1. Blanda ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen i ca 3×3 cm stora bitar. Låt marinera 1 tim.

2. Ansa och skär salladslöken i 3 cm långa bitar. Trä upp 2 kycklingbitar och 2 bitar salladslök på varje grillspett. Stek mitt i ugnen ca 15 min, pensla med marinaden några gånger under tiden.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…