Annons

Annons

Minipizza med parmaskinka

En nyttig variant av pizza. Vi toppar våra minipizzor med päron, mozzarella och parmaskinka.

5 Smala HV 28 Pizza

Deg
¼ jästpaket
1¼ dl vatten, 37
½ tsk salt
½ msk olivolja
3 dl vetemjöl (180 g)
Topping
1 litet päron
½ msk olivolja
100 g mozzarellaost
4 skivor parmaskinka (el liknande), ca 40 g
basilika
svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Deg: Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
2. Topping: Skiva päronet. Pensla lätt med olja och stek, gärna i grillpanna, till fin färg. Salta lätt.
3. Baka ut 4 små pizzor och lägg på plåt med bakpapper. Skiva mozzarellaosten och fördela den och päronet på. Grädda i ugn ca 15 min. Ta ut och toppa med parmaskinka och basilika, vrid över svartpeppar.

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

 

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…